top of page
wm logo 004.png
Laundrette

Wasserette Mariette wasserij

Onze wasserij-afdeling is voorzien van moderne en professionele was- en afwerkapparatuur met aangepaste wasprocessen en methoden van afwerken. Hierdoor zijn wij in staat milieuvriendelijk te werken: weinig waterverbruik, minder vervuiling van het afvalwater door het gebruik van goed gedoseerde wasmiddelen en weglating van fosfaten.

Wasserette Mariette stomerij

Onder chemisch reinigen wordt verstaan het reinigen van textiel in bepaalde organische vloeistoffen. Het voordeel van chemisch reinigen boven natwassen is dat vet en olie oplossen in de chemische reinigingsvloeistof. En bij chemisch reinigen zwellen natuurlijke vezelmaterialen, zoals katoen, linnen, zijde en wol, minder op in de reinigingsvloeistof, zodat krimp en vormverandering in veel mindere mate optreden dan bij natwassen.

Onze wasserij-afdeling is voorzien van moderne en professionele was- en afwerkapparatuur met aangepaste wasprocessen en methoden van afwerken. Hierdoor zijn wij in staat milieuvriendelijk te werken: weinig waterverbruik, minder vervuiling van het afvalwater door het gebruik van goed gedoseerde wasmiddelen en weglating van fosfaten.

SERVICES

Hotel Room

Hotel en Restaurant linnen

 

Wasserette Mariette is uw onderneming graag van dienst met de reiniging van al uw textiel. Wij verzorgen het wassen, strijken en/of stomen van al uw hotel of restaurant linnen. Om een restaurant of hotel te runnen moet u aandacht kunnen besteden aan veel verschillende belangrijke aspecten. Uw linnen is er daar één van. Laat ons het complete aanbod van bedovertrekken, donsovertrekken, servetten, tafellinnen, enz. uit handen nemen en u heeft er geen omkijken meer naar.

Ironed White Shirts

Bedrijfskledij

 

De uitstraling van het personeel is één van de eerste indrukken die een gast van uw hotel of restaurant opdoet. Bedrijfskleding moet er vanzelfsprekend schoon, fris en mooi uitzien. Tijdens het verblijf van de gast geldt dat natuurlijk ook voor de was die de gast laat doen. Dit maatwerk besteden meerwaarde biedende hotels het liefst uit aan een professionele stomerij en wasserij. Het is van groot belang dat het hotel vertrouwen heeft in professionaliteit, persoonlijke zorg en flexibiliteit. Diverse hotels maken gebruik van de zakelijke diensten die wij in onze wasserij en stomerij aanbieden. In onze wasserij reinigen we oa. Uniformen, kokskleding, gastenwas, kostuums, …

Curtains

Gordijnen en vitrages

 
Gordijnen en vitrages zijn erg belangrijk in het interieur. Het is dan ook belangrijk dat deze er fris en schoon uitzien. Het is belangrijk om uw gordijnen en/of vitrages af en toe te reinigen. Helaas is dat nog niet zo makkelijk thuis. Thuis komen de gordijnen en/of vitrages vaak gekreukt uit de was of zijn ze gekrompen. Om het u gemakkelijker te maken en een hoop extra werk te besparen, staat Wasserette Mariette voor u klaar. Wij reinigen uw gordijnen en/of vitrages op professionele wijze, ongeacht welk materiaal. Het materiaal kan namelijk verschil brengen in de keuze om te stomen of om te wassen.

Dekbed / Dons

 
Er wordt aangeraden om uw dekbed één keer per half jaar te reinigen. Door uw dekbed te reinigen verminderd u de kans op schimmel, bacteriën en huisstofmijt. Of uw dekbed gewassen of gestoomd moet worden, ligt aan het materiaal waar het dekbed van is gemaakt. De meeste dekbedden zijn gemaakt van wol, dons of een synthetische vulling. Uiteraard zullen onze vakmensen bij twijfel met u in overleg gaan welke methode wij zullen toepassen. Wij beschikken over grote machines waardoor het dekbed genoeg ruimte heeft en zo optimaal kan gereinigd worden. Door uw dekbed naar een professionele stomerij te brengen, blijven u of uw gasten onder een schoon en fris dekbed slapen.
Under the Duvet
Fur Carpet

Vloerkleden

 

Vloerkleden bestaan er in allerlei verschillende soorten en maten. Lastig om deze dus thuis te reinigen. Gelukkig is Wasserette Mariette er om u te helpen. Wij besteden het reinigen van vloerkleden uit aan een specialist. Afhankelijk van het type materiaal wordt er op de beste en veiligste manier een reinigingsproces opgesteld. Na de analyse wordt het vloerkleed leeg geklopt en in een dompelbad gedompeld. Hierna volgt het tweede wasproces waarbij er extra aandacht wordt besteed aan het reinigen van de hoeken. Verder in het proces gaat het vloerkleed door een kleden mangel. Daarna wordt het vloerkleed opgehangen voor 12 tot 24 uur.

Bruidsjapon

 

Je moet er niet aan denken: vlekken op uw bruidsjapon. Het professioneel reinigen van een bruidsjapon is erg belangrijk. Een bruidsjapon kan uit veel stoffen bestaan: kant, pailletten, kraaltjes, chiffon, satijn, zijde etc. Vaak beschikt een bruidsjapon niet over een reinigingslabel. In dit geval zullen wij samen met u kijken welk reinigingsproces het best past bij uw japon. Als u de bruidsjapon door ons laat reinigen, wordt de japon eerst nagekeken op beschadigingen en vlekken. Hierna zal uw bruidsjapon met zorg en ervaring gereinigd worden.
Wedding Dress
Leather Jackets

Leder en suede

 

Lederen en suède kledingstukken zijn thuis lastig te reinigen. Bij het reinigen van leer en suède is de kans groot dat de kledingstukken anders uit de was komen. Het klinkt vanzelfsprekend, maar wanneer u uw lederen en suède kledingstukken goed onderhoudt, kunt u er ook langer van genieten. Echter is het reinigen van deze kledingstukken niet makkelijk om thuis te doen. Zo is leer van zichzelf soepel, maar kan door het verkeerd wassen hard worden waardoor de jas eigenlijk ondraagbaar wordt. Dit probleem valt achteraf dan ook lastig te verhelpen. Wasserette Mariette is een stomerij/wasserij die beschikt over de juiste machines, methodes en ervaring om uw jassen, broeken, rokken, colberts en motorkleding te reinigen.

Voordelen en troeven

 • Kwaliteit: Wasserette Mariette staat voor deskundigheid, kwaliteit, flexibiliteit en zorg. Wij hebben zowel het chemisch reinigen als het natwassen in eigen beheer. Met de kennis van onze ervaren medewerkers en de professionele apparatuur, zowel in onze stomerij als wasserij, bieden wij u die professionaliteit, efficiëntie en servicegerichtheid.
   

 • Ophaal en leverservice: Wij leveren service aangepast aan de wensen van uw zaak. Wij passen onze dagindeling en werkwijze aan op de prioriteiten en logistieke eisen van onze klanten.
   

 • Milieuvriendelijk: Het wassen en reinigen van kleding door een professionele textielreiniger is milieuvriendelijker dan het wassen thuis. Naast onze duurzame en milieuvriendelijke toepassingen werken wij ook met zonnepanelen.
   

 • Langere levensduur: Door onze vakkennis en machines geschikt voor grote lappen stof verzekeren wij een langere levensduur van uw linnen en zo goed als geen risico op krimpen.
   

 • Bespaar tijd: Geen tijd meer besteden aan het wassen, strijken en vouwen van uw kleding. Wij doen het allemaal

Folded White Sheets

CONTACT

Wasserette Mariette

Keizer Karelstraat 124

9000 Gent

Info@wasserettemariette.be

0479 54 63 64

Folded Towels
bottom of page